Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: pikabu

Міністерство захисту навколишнього середовища і природних ресурсів планує відновити три туристичні об’єкти у Чорнобильській зоні відчуження: кафе «Прип’ять», автовокзал і 16-поверхову будівлю у Прип’яті. Про це повідомляє LIGA.net.

Операційна директорка проєктного офісу Ілона Шнейдер розповіла, що у кафе відновлять вітражі, у 16-поверхівці зроблять музей у квартирі пожежника лейтенанта Володимира Правика, чия бригада першою прибула на ЧАЕС після аварії. На даху будинку планують обладнати оглядовий майданчик.

Також цього року повинні підготувати проєкт реновації КПП «Дитятки», через який туристи в’їжджають до Зони відчуження, самі ж будівельні роботи заплановані на 2022 рік.

Роботи на трьох об’єктах повинні завершити в 2022 році. У 2022 році розпочнуть відновлення радіолокаційної станції «Дуга», басейну Лазурний, готелю «Полісся».Також планують почати роботи на кінотеатрі «Прометей», палаці культури «Енергетик» і на річковому вокзалі міста.

цього року на програму ревіталізації Чорнобиля виділили 30 мільйонів гривень. Деякі проєкти в Прип’яті планують реалізовувати коштом інвесторів.

Нардепка Ольга Василевська-Смаглюк анонсувала повний аудит Зони відчуження, після якого може повноцінно початися консервація туристичних об’єктів і розвиток промисловості в зоні, пише НВ.

Консервацію проведуть в три етапи – вишукувальні роботи, проєктування і будівництво. Будівництво заплановано на наступний рік. Точну суму проєкту не озвучують. Відомо, що на пошуки можуть витратити від 200 до 500 тисяч гривень, на проєктування від 300 тисяч до мільйону гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button