Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення: CANactions

У вересні друком вийде український переклад книги американського соціолога Річарда Сеннетта «Будувати і жити: етика міст». Її видає освітня платформа CANactions.

У цій книзі, вперше виданій 2018 року, Сеннетт простежує залежність між тим, як міста побудовані, і тим, як у них живуть люди: від стародавніх Афін до Шанхаю ХХІ століття.

Автор демонструє, як своїх сучасних форм набули Париж, Барселона та Нью-Йорк; переосмислює репутацію Джейн Джейкобс і Льюїса Мамфорда; проводить екскурсію емблематичними сучасними місцями: від вулиць Медельїну, Колумбія, до штаб-квартири Google на Мангеттені.

Сеннетт пропонує альтернативу «закритим містам», сегрегованим, відрегульованим і контрольованим – ідею «відкритого міста», де люди активно обговорюють свої розбіжності, а планувальники експериментують з міськими формами та механізмами участі містян у процесі.

До 18 вересня книгу можна передзамовити у твердій (350 гривень) або м’якій палітурці (300 гривень) за зниженою ціною. Доставка замовлень розпочнеться з 20 вересня 2021 року.

Видання переклала Марина Шевцова, а передмову написала Альона Няшева.

Раніше CANactions видали українською: «Смерть і життя великих американських міст» Джейн Джейкобс, «Міста для людей» Йена Ґела, «Чотири стіни та дах: складна природа простої професії» Рейніра де Граафа, «Правила пішохідного міста. 101 крок зі створення кращих місць» Джеффа Спека та «Усім потрібне житло. Справедливе, соціальне, доступне» Урсули Клеєфіш-Йобст і Петера Кеддерманна.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button