Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото надано Анатолієм Погорілим

Локацію біля виходу зі станції метро «Осокорки», де міський голова Віталій Кличко особисто обіцяв створення скверу, знову обнесли парканами. Про це повідомляють місцеві жителі.

Фото надано Анатолієм Погорілим

«Дарниця Live» опублікувала картку на тимчасове порушення благоустрою, видану Департаментом міського благоустрою. Документ видано замовнику будівництва – фірмі «СКАЙ-БУД ЛТД». У картці йдеться про будівництво торговельно-адміністративної будівлі з закладами харчування.

Компанія «Скай-буд ЛТД», яка орендує ділянку, отримала низку інших дозвільних документів з початку цього року. Так, у січні Земельна комісія Київради розглядала поновлення договору оренди, й коли перша спроба закінчилася не на користь забудовника, очільники комісії Віктор Грушко й Михайло Терентьєв – обидва від фракції УДАР – ініціювали повторне голосування. У червні договір оренди підписав Кличко.

Фото: darnicalive.kiev.ua

Забудовник отримав ділянку площею 0,7 гектара в оренду під ТЦ Boulevard ще в 2009 році рішенням міської ради, за мерства Леоніда Черновецького. Оскільки ділянка, за Генпланом, належить до території вулиць і доріг, Київрада скоригувала червоні лінії на проспекті Бажана.

Проєкт ТРЦ Boulevard

Однак місцева громада виступає проти будівництва ТРЦ на цій території вже восьмий рік. Жителі вважають, що будівництво на галявині посеред розв’язки створить незручності. Крім того, у цій зоні бракує громадських просторів і озеленення. Кілька разів протистояння призводило до сутичок із представниками забудовника й поліцією, зокрема й до спалювання огорожі та перекриття проспекту Бажана.

Будівництво ведеться просто посеред розв’язки. Фото надано Анатолієм Погорілим

Кличко заявив, що на ділянці потрібно збудувати сквер. У 2015 році Київрада розірвала договір оренди та надала ділянці статус скверу.

Однак забудовнику вдалося оскаржити перше рішення в судах. Судові провадження щодо статусу скверу ще тривають.

Проєкт скверу 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button