Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Ecola

Стартап Ecola запустив у Києві проєкт «Наповни пляшку тут / Refill», який заохочує людей використовувати багаторазові пляшки.

Заклади, які долучилися до проєкту, безкоштовно наповнять багаторазову пляшку кожному, хто до них завітає.

Такі заклади позначено спеціальними наліпками. Ця мітка означає, що будь-хто може зайти та попросити працівників наповнити багаторазову пляшку водою. Після цього працівники нададуть QR-код, який варто відсканувати – це допоможе підрахувати, скільки пляшок наповнено.

Фото: Ecola

Дізнатися про те, які ресторани беруть участь у проєкті, можна на сайті Ecola. Наразі долучилися мережа «Євразія» та кафе «Альтруїст».

«Налити воду в будь-якому закладі в свою пляшку безкоштовно – це абсолютно нормально. Давати воду в кафе безкоштовно – теж нормально… Вірю, що таких закладів з часом стане більше. Люди не повинні соромитися, фільтр-вода є на будь-якому барі, в будь-якому кафе. Майбутнє точно за такими рішеннями, замість використання одноразового пластику», – зазначає власниця кафе «Альтруїст» Анна Андрієнко.

Щоб долучитися до проєкту як заклад, необхідно заповнити анкету або залишити заявку на сайті.

Ecola з листопада 2020 року забирає відсортоване сміття безпосередньо від дверей квартири, будинку чи офісу в Києві. За цей час понад 10 тисяч сімей та організацій здали на переробку або утилізацію понад 11 тисяч кубометрів сировини.

Здати вторсировину можна безкоштовно протягом вихідних. У будні вивезення сміття коштує 129 гривень за одне замовлення. Ті, хто має від 30 кілограмів вторсировини, можуть не просто здати сміття, а продати його.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button