Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/pogrebiskij

На Алеї Героїв Небесної Сотні почали встановлювати декорації радянського побуту. Ця інсталяція відразу викликала хвилю обурення у соцмережах – адже це місце, де у 2014 році розстріляли учасників протестів, й зараз тут встановлені портрети загиблих.

Фото: facebook.com/kutiepov

Нацкорпус почав трощити декорації. Виникли бійки з поліцією, кількох людей затримали, повідомляє LB.ua.

Фото: пресслужба КМДА

«Це мала бути декорація для телевізійної зйомки частини урочистостей 24 серпня, яка не закривала доступу до меморіальних табличок. У цих декораціях планувалася зйомка художньої постановки – історичний екскурс різними періодами історії України, від Київської русі до наших днів. Після того декорація мала бути демонтована», – пояснили в Офісі президента Українській правді, додавши, що після хвилі обурення творчу концепцію вирішили переглянути.

Фото: facebook.com/kutiepov

Секретар президента Сергій Нікіфоров уточнив Інтерфакс-Україна: «Там повинна була пройти людина з камерою і зняти їх, жодних масових акцій не передбачалося». Крім радянського періоду, там мали бути предмети козацької та імперської доби, часів Другої світової війни тощо.

Фото: facebook.com/kutiepov

У КМДА заявили, що не давали жодних дозволів на встановлення інсталяції. Міський голова Віталій Кличко доручив їх демонтувати та заявив, що «символи ностальгії за Радянським Союзом» є «зневагою до пам’яті загиблих на цьому місці патріотів».

«Якийсь 95-й квартал влаштовувати тут ми не дозволимо», – заявив Кличко.

Фото: facebook.com/kutiepov

Адміністрація Музею Революції Гідності заявила, що її усно повідомили, що планується інсталяція, яка символізуватиме шлях українців до проголошення Незалежності – від часів Трипілля до сьогодення. «Музейно-меморіальний комплекс не уповноважений забороняти чи дозволяти такі заходи, як і впливати на їх сценарії. Вважаємо, що ситуація, яка склалась, викликана насамперед відсутністю комунікації», – зазначили в Музеї.

Минулого тижня соцмережі розкритикували дитячий майданчик з фігурами фантастичних звірів, який встановили біля Офісу президента.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button