Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

17 серпня в Києві почалося електронне голосування за проєкти Громадського бюджету-2022. Триватиме воно до 15 вересня.

Кошторис Громадського бюджету, який проводиться у столиці вшосте, цьогоріч збільшено до 200 мільйонів гривень.

Також діють нові правила голосування. Одна особа має 10 голосів і може проголосувати не більше ніж за один громадський проєкт у кожному тематичному блоці.

Рейтинг, за яким визначаються проєкти-переможці, запроваджується для кожної з категорій і розраховується за формулою: кількість відданих за проєкт голосів поділити на необхідну для реалізації суму.

Тобто кількість необхідних голосів відтепер залежить від кошторису проєкту – чим проєкт дорожчий, тим більше потрібно буде набрати голосів.

Проголосувати можна на сайті gb.kyivcity.gov.ua. Там потрібно натиснути «Переглянути проєкти» та обрати за допомогою фільтрів тематику і локалізацію. Також проєкти можна знайти через пошук за номером або назвою.

Віддати свій голос за проєкти можна і через міський застосунок «Київ Цифровий».

Голосувати можуть усі резиденти Києва віком від 16 років і громадяни, які платять податки у столиці.

До голосування допустили 951 проєкт, а було подано – 1429. Можна було подавати проєкти у двох категоріях: великі, 1-3 мільйони гривень (таких проєктів допущено 231), та малі проєкти – від 100 до 999 тисяч гривень (таких є 720).

Найбільше проєктів – у тематиці «Освіта, громадянське суспільство» (449), далі йдуть «ЖКГ» (193), «Екологія» (90), «Культура, туризм» (66), «Молодь, спорт» (54), «Дороги, транспорт» (34), «Здоров’я» (28), «Соціальний захист, інклюзія» (19 ), «Інформаційні технології (14), «Міжтематичні» (4).

Найбільше на голосування пройшло загальноміських проєктів – 187, що становить майже 20% від загальної кількості. Серед районних найбільше проєктів у Дніпровському районі (109), Солом’янському (106) та Деснянському (100).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button