Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Mastercard

Платіжна система Mastercard поступово відмовиться від банківських карт із магнітною стрічкою. Такі картки припинять видавати з 2024 року, а повністю перестануть підтримувати до 2033-го.

Компанія вважає, що магнітна стрічка вже доживає свій вік, а картки з чипом, біометричні картки (з використанням відбитку пальця) або смартфони є популярнішими та безпечнішими. MasterCard заявляє, що першою відмовляється від стрічки.

Перша платіжна картка, подібна до сучасної, виникла в 1950 році, була зроблена з картону й містила ім’я власника, адресу та номер рахунку. Картки почали робити з пластику в 1959 році. До появи магнітної стрічки платіжні карти не містили даних про стан рахунку клієнта, тож банківські працівники просто вручну складали списки неплатоспроможних і обмінювалися ними.

Магнітну стрічку вперше розробила у 1960-х роках IBM для ідентифікаційних карток працівників ЦРУ. Розробник Форрест Перрі спершу не міг розв’язати проблему з прилаштуванням стрічки на пластик, і в цьому йому допомогла дружина – просто приваривши стрічку за допомогою праски.

Згідно з дослідженням Mastercard, щонайбільше 11% американців надають перевагу картці з магнітною стрічкою. Більшість все ж бажають використовувати картки з чипом, трохи менша кількість – безконтактні методи, зокрема цифровий гаманець.

Зображення: Mastercard

Щодо Європи, то тут магнітні стрічки є ще менш популярними. Велика Британія відмовилася від них ще у 2006 році.

Загалом у світі у другому кварталі 2021 року 45% всіх індивідуальних розрахунків були безконтактними.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button