Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/Kovcheh.Ukraina

21 серпня

На подвір’ї Музею історії України відбудеться фестиваль «Етніка», на якому свої роботи покажуть 47 носіїв автентичних традиційних технік: від різьбярства до кераміки та гутництва. Кожен вид промислів представлятиме один із 12 амбасадорів фестивалю, серед яких – Саша Заріцька (Kazka), Катерина Павленко (Go-A Band), Аліна Паш, дизайнерки, телеведучі, спортсменки та інші медійні персони.

Також на гостей чекають корнери крафтового сироваріння й виноробства та зона, де показуватимуть, як сучасний дизайн інтегрує традиційні ремесла. Вхід вільний.

Амбасадорка фестивалю «Етніка» прима-балерина Катерина Кухар презентуватиме гутництво. Фото: jetsetter.ua

22 серпня

О 21:00 на Михайлівській площі почнеться фестиваль «Ковчег Україна». Програма концерту вбирає історію української музики, «золоті і платинові сінгли за останні десять століть» – від архаїчного фолку та барокових шедеврів до джазу та авангарду. На площі змонтували сцену у вигляді Ковчега.

Фото: facebook.com/Kovcheh.Ukraina/

Фронтвумен гурту Hardkiss Юлія Саніна виконає пісню, зміксовану з колискової «Ой, ходить сон» та Summertime Гершвіна. Джамала співатиме українську «Ой, верше, мій верше» і кримську Pengereden.

Виступатимуть також Сергій Жадан, ДахаБраха, Святослав Вакарчук, симфонічні оркестри та народні ансамблі. Особлива гостя концерту – 85-річна співачка Домініка Чекун, хранителька ритуального співу Полісся.

Домініка Чекун, хранителька ритуального співу Полісся. Фото: facebook.com/Kovcheh.Ukraina/ 

23 серпня

Об 11:00 біля причалу №6 Київського річкового вокзалу (біля церкви святого Миколая) почнеться вітрильна регата «День незалежності».

24 серпня

Центральна подія святкування – урочистий парад військ на Хрещатику та Майдані Незалежності. Йому передуватимуть три репетиції (18, 20 і 22 серпня). У параді, зокрема, братиме участь оркестр ВПС США.

Репетиція військового параду на Хрещатику 18 серпня. Фото: Олександр Хоменко / hromadske

Над Києвом летітиме й авіація, зокрема, найбільш важковозний літак у світі – Ан-225 «Мрія». Винищувачі випускатимуть жовтий і синій дим. До повітряного шоу долучиться й авіація країн-партнерів, наприклад, словацькі гелікоптери Black Hawk.

На Трухановому острові влаштують артилерійський салют.

О 14:00 на Дніпрі в районі Київського річкового вокзалу пройде парад катерів. До заходу долучиться морська авіація, а також рятувальні катери та яхти київських клубів.

Репетиція річкового параду на Дніпрі. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Дарниці з 10:00 до 16:30 проводитимуть заїзди велопробігу Darnytsya city ride.

О 18:00 на стадіоні «Олімпійський» почнеться святковий концерт «Незалежність у нашій ДНК». У концерті беруть участь 35 виконавців, таких як Сергій Бабкін, Ірина Білик, Олег Винник, Воплі Відоплясова. Зараз квитки на нього продають від 550 гривень. Повідомляється, що за вторговані кошти будуватимуть музей Івана Марчука.

З 8:00 до закінчення заходів 24 серпня закриють на вхід і вихід станції метро «Майдан Незалежності» і «Хрещатик». У ніч з 24 на 25 серпня роботу пасажирського транспорту продовжать на дві години.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button