Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23585 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Nazrin B-va / Unsplash

За п’ять місяців цього року запущено 257,4 МВт потужностей сонячних електростанцій, що в 2,5 раза менше, ніж в аналогічний період 2020 року (686 МВт), повідомляє Главком із посиланням на дані НКРЕКП.

Абсолютну більшість із СЕС, введених в експлуатацію, складають наземні електростанції, а потужності станцій, вмонтованих у фасади або дахи будинків, становлять лише 7 МВт.

Загалом введення нових потужностей відновлюваної енергетики у 2021 році скоротилося більш як на чверть. Цьогоріч запустили 554 МВт нових потужностей, а за аналогічний період минулого року – 744 МВт.

До такого сповільнення могла призвести боргова криза – уряд заборгував понад 18 мільярдів гривень за «зелену» електроенергію. Крім того, Кабінет міністрів оголосив про намір запровадити акцизний податок на «зелену» енергію в розмірі 3,2%.

Тим часом Слово і діло повідомляє, що за даними Держенергоефективності та Євростату, найбільше зростання відновлювальної енергетики в Україні припало на 2019 рік, зокрема на сонячні електростанції.

При цьому у 2019 році за рівнем частки споживання електроенергії з відновлюваних джерел у Європі за 2019 рік Україна посідала передостаннє місце, випереджаючи лише Люксембург.

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button