Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23553 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Tina Hartung / Unsplash

47% українців негативно ставляться до ЛГБТ, 42% – до чайлдфрі, 28% – до атеїстів. Такими є результати опитування соціологічної групи «Рейтинг», проведеного до 30-річчя Незалежності.

«Українці охоче декларують важливість універсалізму та доброти, однак вони не дуже виявили терпимості у блоці дослідження толерантності», – зауважують соціологи.

Під «універсалізмом» мається на увазі «терпимість, захист благополуччя всіх людей і природи»

Найтолерантніше до ЛГБТ і чайлдфрі ставляться молоді жінки віком 16-24 років. При цьому серед хлопців цього ж віку таких толерантних – втричі менше.

Серед регіонів найбільш толерантний Київ. А от Схід і Захід схожі в своєму консерватизмі, різниця лише в тому, що релігійний Захід менш толерантний до невіруючих, а Схід – до ЛГБТ-спільноти.

60% населення вірять в існування Бога і не сумніваються в ньому. Атеїстів лише 7%.

Показники релігійності високі на Галичині й загалом на Заході. А ось у Києві та серед наймолодших (16-24) – віруючих менше половини.

Також, як виявилося, 51% опитаних підтримують ідею відновлення смертної кари в Україні, проти цього – 45%. Найбільше підтримують смертну кару старші, бідніші, менш освічені, чоловіки, а також ті, хто відчуває негативні емоції до себе (сором, гнів, сум, байдужість і страх), зауважують соціологи.

Масштабне опитування також включало питання, розділені на блоки «Ідентичність», «Самооцінка», «Емоції», «Цінності та мотивації», «Електоральні симпатії», «Зовнішньополітичні вектори», «Ностальгія за СРСР», «Міграційні настрої», «Уявлення про молодь», «Стиль життя» та «Мрії».

Зокрема, 80% опитаних заявили, що підтримують проголошення Незалежності України, 15% – не підтримали б. Громадянами України ідентифікують себе 75% опитаних, європейцями – 26%, «радянською людиною» – 21%.

Дослідження охоплювало 20 тисяч респондентів і проводилося з 20 липня до 9 серпня методом телефонного інтерв’ю.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button