Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23525 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: IsaaK Alexandre KaRslian / Unsplash

Платформа Airbnb заявила, що безплатно надасть тимчасове житло 20 тисячам біженців з Афганістану, повідомляє BBC.

«Починаючи від сьогодні, Airbnb прихистить 20 тисяч афганських біженців безоплатно. Хоч ми й оплачуємо їхнє розміщення, нам цього не вдалося б без великодушності наших хостів», – написав 24 серпня у твіттері виконавчий директор компанії Браян Ческі, закликавши тих, хто хоче прихистити сім’ю з Афганістану, сконтактувати з Airbnb.

Компанія повідомляє, що поселення афганців фінансується коштом самого Ческі, Airbnb та донорів Фонду біженців, створеного у червні цього року, який на той час мав 25 мільйонів доларів. Водночас не повідомляється, чи надовго афганські біженці зможуть розраховувати на житло.

Україна евакуювала з Кабула трьома рейсами понад 250 пасажирів, серед яких більшість – афганці, зокрема, відома афганська режисерка Сахра Карімі. Наразі 65 громадян Афганістану подали заяви про отримання статусу біженця в Україні.

19 із тих 76 афганських біженців, що прилетіли останнім рейсом 23 серпня, тимчасово розмістили в Яготині, повідомляє пресслужба Київської ОДА. «Київщина стала однією з тих областей, які зголосились допомагати», – зазначив голова облдержадміністрації Василь Володін.

15 серпня рух «Талібан» взяв під свій контроль Афганістан. У цей день бойовики без бою увійшли у столицю. Перед цим вони захопили більшу частину регіону на тлі виведення американських військ. Після падіння Кабула тисячі людей кинулися до аеропорту, намагаючись вилетіти з країни. Деякі застрибували на літаки, що вже злітали, кілька людей зачепилися за шасі та впали з висоти.

Американський вантажний літак з афганськими біженцями, 15 серпня 2021 року. Фото: Air Mobility Command Public Affairs / Вікіпедія

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button