Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: allbc.info

Київрада віддала під реконструкцію садибу кінця XIX століття на Борисоглібській, 15а в Подільському районі Києва. На його місці має з’явитись багатофункціональний торгово-офісний комплекс, пише юрист Мапи реновації Дмитро Перов.

Триповерховий цегляний будинок побудували в 1899 році за проєктом київського архітектора Миколи Гарденіна. Центральний будинок садиби 1815 року (дерев’яний, але надалі обкладений цеглою) знищено в 2000-х роках в результаті реконструкції. За його словами, схожа доля в майбутньому спіткала два флігелі в глибині ділянки.30 липня 2020 року Київрада запропонувала віддати останню вцілілу споруду комплексу під експлуатацію, але віддала її під «реконструкцію».

Наразі садибу вже обнесено будівельною сіткою; таке ж риштування з’явилося три місяці тому на садибі Барбана на Обсерваторній, яку нещодавно почали було зносити, але не змогли через опір місцевих мешканців.

Фото: Дмитро Перов

Ділянку на п’ять років передали громадянці Валентині Даргель для реконструкції та експлуатації нежилого будинку під офісні приміщення. Вона є власницею компаній «Ароматика» та «Наутілус». Річна орендна плата становитиме приблизно 20 тисяч гривень.

На сайті архітектора Андрія Яровенка опубліковано паспорт фасаду офісного центру на Борисоглібській, 15а.

Згідно з наказом Міністерства культури від 2010 року будинок є пам’яткою архітектури та містобудування. У проєкті рішення вказано, що Даргель уклала з Департаментом охорони культурної спадщини КМДА охоронний договір.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button