Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


У Києві в четвер, другого вересня, о 19:30 відбудеться четвертий міський нетворкінг на території озера Вирлиця на лівому березі.

Метою нетворкінгу є знайомство міських ініціатив між собою та з депутатами Верховної Ради, Київради, посадовцями структурних підрозділів КМДА, ЗМІ, донорів та відповідального бізнесу, та привернення уваги до проблеми локації.

Перші зустрічі проходили в дворі будинку Сікорського, сквері Чкалова та на вході до кінотеатру «Київ». Ініціаторами заходів є громадська організація Urban crew та громадська діячка Ольга Гвоздік. У майбутньому вони планують підняти теми доступу до водойм та чистої води, пішохідних зон, транспортних об’єктів та безпеки дорожнього руху. Організатори очікують, що міські нетворкінги стануть платформою для створення колаборацій та нових проєктів.

Частину берега озера Вирлиця планує забудувати компанія «Мрія-Інвест». Шостого липня її представники намагалися презентувати проєкт забудови у приміщенні Дарницької адміністрації. Забудовник планує будівництво торговельно-розважального центру з паркінгом і благоустрій території.

Представник компанії «Мрія-Інвест» Олександр Крупник запевняє, що озеро не чіпатимуть, і тут буде «лише двоповерхова будівля». Проте кияни звертають увагу, що презентовані ілюстрації не показують реальну територію навколо озера й подекуди суперечать озвученим описам проєкту.

Крім того, у рішенні Державної екологічної інспекції Київського округу йдеться, що забудовник не мав права здійснювати інженерну підготовку і берегоукріплення території, оскільки це частина планувальної діяльності.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button