Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Louis Hansel / Unsplash

Починаючи з жовтня їдальні університетів Берліна майже повністю виключать із меню м’ясні та рибні страви.

Мережа Studierendenwerk, яка оперує 34 університетськими їдальнями й кафе, запровадить меню, яке на 68% складатиметься з веганських страв, на 28% з вегетаріанських і лише на 4% – зі страв із рибою та м’ясом. Щопонеділка м’ясні страви не подаватимуть зовсім.

«Ми розробили нову харчову схему переважно через постійні звернення студентів, які хочуть споживати екологічнішу їжу», – пояснює Даніела Куммле з Studierendenwerk.

Вже зараз меню університетських їдалень у Німеччині на 30-50% складається з вегетаріанських пропозицій саме через зростання попиту. Та найбільше вегетаріанство й веганство популярні у Берліні. У 2019 році 33% тамтешніх студентів визначали себе як вегетаріанці, а 13,5% – як вегани. Для порівняння, загалом по країні нараховувалося лише 1,6% студентів-веганів.

Берлінські університети прагнуть зменшити свій вуглецевий слід. Тваринництво відповідальне за 14,5% світових викидів парникових газів.

Тож хоча традиційна німецька кухня включає такі м’ясні страви, як шніцелі й ковбаски-братвурст, студенти у Берліні їстимуть гречку, печений батат, маринований буряк і пасту з сиром і помідорами.

За матеріалами: The Guardian, BBC

Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
всього від 100 грн/місяць!

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button