Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Dziennik.pl

30 серпня у Польщі набули чинності нові штрафи для велосипедистів і користувачів легкого персонального транспорту, повідомляє Dziennik.pl.

Велосипед, електросамокат, моноколесо та інший ЛПТ має рухатися велосипедною доріжкою зі швидкістю 20 км/год. Якщо її немає, можна їхати з такою ж швидкістю проїжджою частиною дороги, якщо на ній діє загальний швидкісний режим 30 км/год.

В виключних випадках водії велосипедів і електросамокатів можуть рухатися тротуаром зі швидкістю, близькою до швидкості пішоходів (приблизно 6 км/год), а також зобов’язані поступатися тим дорогою. В разі порушення цього правила користувач самоката або велосипедист ризикує отримати штраф у розмірі 500 злотих (3500 гривень)

Також діють штраф 200 злотих (1400 гривень) за використання телефону під час кермування; 100 злотих (700 гривень) за перевезення на електросамокаті ще однієї людини, тварини чи вантажу; 100 злотих за проїзд пішохідним переходом; 300-500 злотих за їзду іншим транспортним засобом, що не є ЛПТ, на дорозі загального користування, тротуарі чи в житловій зоні.

Так само забороняється тягнути на буксирі людей на роликах і скейтах.

Нагадаємо, в Києві запровадили обмеження для прокатних електросамокатів. У липні сім операторів прокату забезпечили програмне зниження максимальної швидкості до 20 км/год. В окремих зонах швидкість обмежено до 14 км/год, а подекуди й повністю заборонено рух.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button