Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/ra.lytvyn

Поліція обшукала Управління містобудування та архітектури райадміністрації Шевченківського району через підозру в розтраті бюджетних грошей під час капітального ремонту скверу на вулиці Гончара, повідомляє пресслужба Київської прокуратури.

Торік Управління містобудування повело тендер для реалізації проєкту Громадського бюджету «Екопарк з впровадженням енергозберігаючих технологій та інноваційних екосистем». Перемогла фірма «Термобуд-Київ», підряднику заплатили 1,4 мільйона гривень. Роботи мали закінчити до кінця 2020 року.

Слідчі вважають, що роботи було виконано неякісно, не в повному обсязі, а матеріали обійшлися підряднику лише приблизно в 500 тисяч гривень.

Наразі очікують висновків судово-будівельної та економічної експертиз.

Проєкт капремонту Скверу інтелігентів розробляла ГО «Зміни» у співпраці з компанією «ТИ» (AU). Члени команди зазначали, що сума Громадського бюджету – близько півтора мільйона гривень – була замалою для втілення повноцінної версії проєкту.

Олександр Барабошко, один з ініціаторів проєкту, відреагував на повідомлення прокуратури. Він заявив, що під час робіт навіть довелося залучати додаткові кошти. У сквері створили безбар’єрні доріжки, поклали плитку без фасок, повністю замінили освітлення, вуличні меблі, спортивний та дитячий майданчик.

«Я запропонував би прокурорам провести екскурсію в цей сквер і будь-який інший, де бюджет робіт більший удвічі, й подивитися, де була розтрата. Загалом такі нападки на проєкти Громадського бюджету є не дуже позитивним сигналом, бо їх і так не дуже люблять чиновники різного рівня, а на прикладі таких кейсів отримують приводи саботувати роботу», – заявив він.

Читайте також: Реконструкція Скверу інтелігентів на Великій Житомирській – критикувати чи захоплюватися?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button