Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23616 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

Шведський уряд пропонує підвищити податки на нові автомобілі на бензині та дизельному паливі, пише SVT. За словами міністра довкілля Пера Болунда, вплив людської діяльності на клімат все більш помітний. Тож продовжувати користуватись викопним паливом – це не стале рішення для майбутнього.

Планується збільшити премії на придбання електромобілів. У новий бюджет закладають також стимули за використання велосипедів. Зокрема, компаніям, які надають велосипеди своїм працівникам, обіцяють податкові пільги. Уряд також планує інвестувати у залізничну інфраструктуру близько мільярда шведських крон.

Загалом у Швеції до 2030 року заборонять ввозити авто з двигуном внутрішнього згорання. Це один з ключових пунктів програми нового уряду країни, який розглядає боротьбу з глобальним потеплінням і виконання Паризької угоди. Для досягнення цієї мети влада збирається в найближчі роки активно займатися створенням по всій країні розгалуженої інфраструктури для підзарядки електричного автотранспорту, зазначає Deutsche Welle.

Також до 2030 року заборона набуде чинності в Австрії, Данії, Ірландії, Ісландії, Італії Нідерландах, та Словенії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button