Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: КП УЗН Дніпровського району

У 2020 році комунальна корпорація Київзеленбуд придбала у полтавської фірми «Бішофіт МД» 50 літрів препарату для боротьби з амброзією «Амбростоп» за 1,845 мільйона гривень. Про це пише журналістка Леся Падалка для видання «Лівий берег».

Цього року в Києві затвердили міську програму боротьби з амброзією. Сесія Київради прийняла в березні цього року рішення «Про затвердження Концепції по ліквідації карантинних бур’янів у місті Києві». Ця концепція систематизує наміри міської влади організовано протистояти амброзії в місті і офіційно затверджує використання препарату на основі мінералу бішофіту.

У квітні до бюджету міста внесли зміни і виділили кошти на реалізацію програми цього року. Відразу оголосили тендер на надання послуги з очікуваною вартістю 35 мільйонів гривень. На ціну вплинув обсяг підряду – комунальники очікують, що підрядник обробить цього року орієнтовно 630 гектарів ділянок амброзії. Падалка уточнює, що поки це рекордна разова закупівля у сфері боротьби з амброзією для всієї України.

Підрядник виграв тендер із ціною 34,8 мільйона гривень. Тобто, вартість обробки одного гектара складає 55,2 тисяч гривень. Для порівняння, цього ж року в Миколаєві замовили аналогічну послугу (з препаратом включно) за ціною 27,6 тисяч гривень за гектар (93 гектари за 2,57 мільйона гривень). А в Полтаві цей самий підрядник, що нині виграв тендер у Києві, пропонував здійснити аналогічну послугу за ціною 13,6 тисяч гривень за гектар (300 гектарів за 4,01 мільйон гривень).

Підрядником є полтавська компанія «Еско Інжинирінг». Видання зазначає, що ця компанія ніколи не надавала аналогічних комплексних послуг бюджетним замовникам, а до цього року не мала замовлень більших за кілька сотень тисяч.

Автором проєкту рішення «Про затвердження Концепції по ліквідації карантинних бур’янів у місті Києві» став депутат міськради від ОПЗЖ Сергій Мамоян. Він разом з Валерієм Прядком, екскерівником «Бішофіт МД», пройшли в облраду від «Партії Простих Людей Сергія Капліна».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button