Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23399 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/kyivcity.gov.ua

Міністерство охорони здоров’я пропонує не поширювати обмеження жовтої та червоної зони на заклади, в яких колектив і відвідувачі вакциновані та мають ковід-сертифікати, повідомляє пресслужба Кабміну.

Також заклади можна буде відвідувати з негативним ПЛР-тестом, що діятиме протягом 72 годин, або довідкою про перенесений протягом останніх кількох місяців COVID-19.

«Це дозволить ефективно стримувати епідемічну ситуацію та зберегти економічну активність», — вважає міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

Такі зміни МОЗ пропонує внести до «карантинної» постанови. Нововведення буде ухвалено найближчим часом.

Наразі в Україні щеплено 5,9 мільйона осіб, із них обидві дози вакцини отримали 4,8 мільйона українців.

Водночас соціологічне дослідження, поведене Фондом «Демократичні ініціативи», свідчить, що понад 56% дорослого населення країни не планує робити щеплення проти коронавірусу. Ці показники одні з найвищих у світі, зауважують соціологи.

Серед скептиків переважають такі аргументи, як недостатня перевіреність вакцин, страх перед побічними ефектами та «нав’язування вакцинації державою». Натомість ті, хто вакцинувався, керуються бажанням працювати під час посилення карантину та можливість виїзду за кордон.

Графік: Фонд «Демократичні ініціативи

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button