Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Varus спільно з ізраїльською компанією Vertical Field Ukraine створили першу в Україні вертикальну зелену ферму в супермаркеті. Зелень вирощують в контейнері з особливим мікрокліматом, спеціальним освітленням та економною системою поливу в безпосередній близькості до супермаркету, пише видання Rau.

Vertical Field Ukraine створює «зелені стіни» для вирощування рослин в будь-якому місці. Врожай обробляють за допомогою автоматизованої системи. Продукти, вирощені на такій фермі, не містять пестицидів, виробляють менше відходів, ніж традиційне сільське господарство, та використовують на 90% менше води, бо вирощуються в точних кількостях у контрольованому середовищі з коротшими циклами, запевняють в Vertical Field.

Подібні ферми не забруднюють стічні води, не призводять до ерозії ґрунтів, мають істотно менший викид парникових газів, а також використовують менше води. Наразі купити зелень, вирощену на вертикальній фермі, можна в супермаркеті Varus у Дніпрі на проспекті Героїв, 2.

У січні цього року компанія Vertical Field, яка розробила систему вертикального землеробства, підписала угоду з міжнародним сільськогосподарським дистриб’ютором Moderntrendo S.R.O. про розміщення своїх установок в мережах супермаркетів по всій Україні.


Фото: rau.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button