Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23632 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Київський університет культури

У Київському університеті культури і мистецтв відкриють перший у світі «факультет TikTok». Про це повідомила пресслужба закладу. Проєкт відкрив колишній ректор вишу Михайло Поплавський, як йдеться у повідомленні, — «відомий український тіктокер».

На думку Поплавського, майбутнє належить соціальним мережам, тому необхідно навчити молодь взаємодіяти з ними. В університеті заявили, що «майбутній тіктокер має відмінно знати тренди соцмереж, бути цікавим, створюючи оригінальний контент, йти в ногу з часом і навіть випереджати його».

За створення проєкту «Тіктокери університету культури» відповідає начальник культурно-творчого відділу Лілія Можаєва. Навчання на факультеті буде безплатним для всіх учнів Київського університету культури і мистецтв.

Після презентації Поплавський та студенти зняли свій перший спільний тікток. А ще залишили свої нікнейми та автографи на банері нового факультету.

Станом на квітень 2021 року TikTok налічував понад 800 мільйонів користувачів по всьому світу.

Михайло Поплавський відомий у соцмережах саме завдяки відео, які він знімає зі студентками університету. За це його неодноразово звинувачували в сексизмі.

Крім того, в 2014 році стало відомо, що Поплавський створив приватний навчальний заклад, куди зараховував студентів з першого по третій курси і отримував від них платню за навчання. А коли справа доходила до отримання диплома, то студентів переводили в державний ВНЗ. Через напрацьовану схему «справжній» університет культури щорічно недоотримував десятки мільйонів гривень, які заробляв Поплавський. Саме в цьому приватному «Київському університеті клуьтури» і відкрився «факультет TikTok».

Також Поплавський потрапив у скандал з землею в центрі Києва для вишу. Так, на місці гуртожитку університету на Печерську збудували три житлових будинки та бізнес-центр. Керівництво вишу у змові з забудовником запевняло, що будує саме навчальні корпуси та гуртожитки. Натомість, на виділеній державою землі звели комерційну нерухомість.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button