Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23444 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: City of Lahti

У парках і природних зонах фінського міста Лахті відкриваються безкоштовні станції для віддаленої роботи. Про це повідомляє видання The Mayor. Вже доступні чотири таких робочих місця, місце для п’ятого пропонують обрати містянам.

Станції встановлені прямо на деревах. Їх конструкція розроблена за участю студентів Інституту дизайну та образотворчих мистецтв Університету прикладних наук LAB.

У дизайні робочих станцій поєднується екологічність, локальність і функціональність. Їхня округла форма вписується в природний пейзаж. На робочих місцях є тримачі для склянки й телефону, місце для ноутбука і гачок для сумки або рюкзака.

Матеріалом для робочих станцій під назвою Viita стала фінська ялина. Станції, як стверджують їх автори, легко встановлюються і демонтуються з дерев, не завдаючи їм шкоди. Повністю готові до експлуатації мініофіси будуть восени.

Раніше ми писали, що там запустили перший у світі міський прокат лиж.

Лахті визнано зеленою столицею Європи у 2021 році. Це нагороду отримують європейські міста за відповідальне ставлення їх влади та жителів до навколишнього середовища. Місто планує до 2025 року прийти до нульового балансу викиду вуглецю, а до 2050-го – до безвідходної економіки замкнутого циклу. Викиди парникових газів за останні 30 років тут скоротили на 70%, майже 99% побутового сміття переробляють.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button