Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Башти 3 і 4 Всесвітнього торгового центру – праворуч. Фото: Gautam Krishnan / Unsplash

Минулого тижня у Нью-Йорку зафіксували загибель сотень мігруючих птахів, які зіштовхнулися в польоті зі скляними хмарочосами, повідомляє Dezeen.

Вранці 14 вересня волонтерка Мелісса Бреєр зібрала 226 мертвих пташок лише під двома хмарочосами – третьою і четвертою баштами Всесвітнього торгового центру. Вона сказала, що бачила значно більше у недоступних місцях, а також фрагменти тіл.

Фото: Melissa Breyer

Того ж дня до місцевого центру реабілітації диких птахів надійшло понад 70 травмованих пташок.

Орнітологи зазначають, що до масової загибелі птахів призвело поєднання сильного вітру та штучного міського освітлення. Вночі яскраве світло та вітер викликають у птахів дезорієнтацію. Однак значна кількість птахів загинула при денному світлі – їх заплутало відображення неба у скляних фасадах хмарочосів.

Фото: Phyllis Tseng

Компанія-власник башт Торгового центру запевнила, що закликає орендарів за можливості вимикати світло вночі та опускати жалюзі.

Нью-Йорк вважається одним із найнебезпечніших міст для птахів, зокрема через скляні хмарочоси. Особливо багато пташок гине під час міграцій восени та навесні. Загалом зіткнення з вікнами багатоповерхових будівель вважається головною антропогенною загрозою для пернатих. Щороку в Нью-Йорку гинуть приблизно 90 тисяч птахів, а в США – від 100 мільйонів до одного мільярда, за різними підрахунками.

У 2019 році міська рада Нью-Йорка ухвалила зміни до будівельних норм, покликані убезпечити птахів. Нові вимоги обмежують використання повністю скляних фасадів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button