Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Arsen Dzodzaiev / KyivPride

На Марш рівності в Києві в неділю 19 вересня зібралися 7000 учасників, за даними організаторів ГО «КиївПрайд». Вони очікували ще більше учасників, але вважають, що на відвідуваність вплинули пандемія та сира погода.

Учасники ходи на захист прав ЛГБТ+ вимагали, зокрема, ухвалити законопроєкт про боротьбу з дискримінацією.

Як і в попередні рази, точний маршрут маршу, який почався біля парку Шевченка та пройшов центром столиці, не розголошувався з міркувань безпеки.

Анархістська колона на Марші рівності

Після завершення організатори попросили сховати символіку та змити макіяж. Окремі станції метро працювали лише для учасників ходи, їх розвозили окремими потягами, які слідували без зупинок до однієї зі станцій, яка знов-таки не розголошувалася.

Платформа драг-квін

Платформа драг-квін

Членкиня оргкомітету та учасниця маршу Анастасія Єва Домані поскаржилася Громадському на організацію відходу учасників. За її словами, поїздів у метро доводилося чекати по пів години, утворився натовп, комусь ставало зле.

Поліція повідомила, що інцидентів на Марші рівності не було. У соцмережах лише публікували відео з відомою опоненткою ЛГБТ Ритою Сахалінською (Маргарита Коротких), яка вигукувала гасла проти параду, намагалася вирвати прапори та навіть ставити підніжки, а потім вляглася посеред дороги.

Опонентка ЛГБТ-заходів Рита Сахалінська

Контракція консерваторів і ультраправих

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button