Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23581 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

Шість керівників китайського гіганта у сфері нерухомості China Evergrande Group, борги якої перевищують 300 мільярдів доларів, незаконно продали свої інвестиції впродовж останніх чотирьох місяців, пише DW.

«Станом на 1 травня 2021 року в цілому 44 людини, які тоді були керівниками вищої ланки, володіли 58 інвестиційними продуктами Evergrande Wealth. З 1 травня по 7 вересня 6 осіб викупили 12 інвестиційних продуктів заздалегідь», – йдеться в заяві компанії.

Станом на сьогоднішній ранок, фондові ринки США, Європи та Азії знижуються в ході торгів через проблеми забудовника. Акції компанії на Гонконгській біржі подешевшали на 10% – до найнижчого рівня з травня 2010 року. Це спровокувало падіння на фондових ринках по всьому світу. Індекс Hang Seng Property, який відстежує акції ряду гонконгських забудовників, впав майже на 7% – до найнижчого рівня з 2016 року.

У понеділок Evergrande також повинна була виплатити відсотки за банківськими кредитами. За даними джерел Bloomberg, влада Китаю минулого тижня попередила ключових кредиторів компанії, що вона не зможе це зробити.

Минулого тижня компанія повідомила про серйозні проблеми з ліквідністю і залученням консультантів для реструктуризації боргу. Борги Evergrande перевищують 300 мільярдів доларів. У цілому до кінця поточного року компанія має виплатити відсотки на суму 669 мільйонів доларів за облігаціями. У найближчий четвер вона повинна виплатити 83,5 мільйона доларів у вигляді відсотків за п’ятирічними доларовими бондами і ще 36 мільйонів доларів за внутрішніми облігаціями.

Сьогодні компанія має близько 800 незавершених проєктів по всьому Китаю, близько 1,2 мільйона осіб все ще очікують заселення в нові будинки.

Останніми днями біля головного офісу компанії проходять мітинги, переважно постачальників, пише Los Angeles Times. Наприклад, перед компанією, яка проводила клінінг цього офісу, Evergrande заборгувала 300 тисяч доларів. Представник клінінгової компанії переказує слова девелопера: «У нас немає грошей, робіть все, що вам захочеться». Деякі з постачальників виставляли власні будинки під заставу кредитів, щоб покрити свою роботу для Evergrande. Вони були впевнені, що «така велика компанія» не зможе не оплатити. Зараз на них тиснуть як банки, так і їх працівники. Адже весь ланцюжок поставок будівельних матеріалів протягом багатьох років реалізовувався завдяки борговим розпискам Evergrande замість готівки.

The New York Times писало, що Evergrande можна вважати найзакредитованішим забудовником в світі. Багато експертів упевнені, що компанія впаде в найближчому майбутньому. Видання називає кілька причин краху компанії. Так, цьому сприяло посилення контролю китайських регуляторів над кредитуванням забудовників, що змусило Evergrande почати продаж своїх активів. Ще одна проблема полягає в уповільненні ринку нерухомості Китаю і зниженні попиту на квартири.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button