Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: скріншот youtub

Команда ЛУН Місто створила проєкт, в якому удосконалила подвір‘я типової київської новобудови. Для прикладу вони взяли прибудинкову територію ЖК «Сонячна брама» в Голосіївському районі.

Зараз територія ЖК щільно заасфальтована та майже повністю запаркована автомобілями. Урбаністи вважають, що такий простір недружній та ворожий. Вони запропонували «змістити пріоритети, дати простір для людей та оптимальніше використовувати територію». Наприклад, автівки можна більш організовано припаркувати або не давати їм простір, таким чином зменшивши попит на персональний транспорт.

Вони також вважають, що у дворі є багато вільного та незадіяного простору. Урбаністи пропонують змінити зонування прибудинкової території. В зоні посеред прибудинкової території, де припарковані авто, та на частині зеленої зони, можна створити простір відпочинку для дітей та дорослих. Наприклад, майданчик з гойдалками, яким змогли б користуватись і діти, і дорослі, та спортивний майданчик.

Дах технічної будівлі можна перетворити на спокійну зону відпочинку. Зокрема, дах поділили на терасу закладу харчування та простір для відпочинку з гамаками та зеленими насадженнями. Проте всі активності потрібно віддалити від місць, де люди живуть та відпочивають. Перший поверх, вважають експерти, краще повністю виділити під комерцію.

Крім того, необхідно виділити територію для вигулу собак, яка не буде перетинатись з іншими зонами.

Експерти зазначають, що девелоперський проєкт не може існувати в вакуумі незалежно від зовнішньої території.

The YouTube ID of https://www.e.com/watch?v=Nn6Arg-KYfs is invalid.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button