Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Це не лише вкрай неестетично, але й шкідливо для здоров’я людини та довкілля. Погодьтеся, вкрай неприємно ходити засміченими вулицями, а у парку важко відпочити, де розкидані папірці, пляшки та бляшанки, недопалки цигарок і таке інше. Тож як зробити громадські місця та міські зони відпочинку – чистими, доглянутими, комфортними?

За санітарними нормами і правилами, у всіх громадьких місцях, в обов’язковому порядку мають бути встановлені урни для сміття. Та їх має бути настільки багато, щоб відстань між урнами на тротуарах і вулицях становила не більше 60 м. А на перехрестях вулиць вони повинні бути встановлені на кожному з кутів перехрестя. Чи так це у вашому місті чи селі?

Урни для сміття – чудові палички-виручалочки, які надзвичайно добре впораються з завданням чистоти. Насправді, їх наявність кардинально підвищує рівень чистоти в населеному пункті, адже немає потреби смітити в місці, обладнаному «пристроями» для збору сміття. Відразу пригадується фраза «Чисто – не там, де прибирають, а там де не смітять».

Проте реалії життя такі, що в місцевому бюджеті нерідко не вистачає коштів навіть на вчасне прибирання вулиць, не кажучи про благоустрій території. На те, щоб встановити урни для сміття у достатній кількості та регулярно їх очищати – й мови не йде.

Який вихід із ситуації?  Найпрактичнішим рішенная є поступове встановлення нових та заміна існуючих урн, на надійні, довговічні та зручні в експлуатації. Таким чином можлива не лише суттєва економія коштів, але й поступове збільшення кількості урн для сміття на вулицях наших міст. Сучасні бетонні урни для сміття – ідеальний вибір. Вона не лише функціональна, але й досить приваблива та стильна, і може чудово виступати декоративним акцентом ландшафтного дизайну.

Якісну бетонну урну не здує вітром, вона не поб’ється, не поіржавіє, не згорить у вогні, не розмокне від дощу, не потріскається від морозу. І не треба буде купувати нову, кожні 2 – 3 роки – вона прослугує багато десятків років. А зручність експлуатації прискорить та спростить роботу комунальників.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button