Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Франциска Гіффай. Фото: Olaf Kosinsky

Кандидатка від соціал-демократів Франциска Гіффай стане першою жінкою, яка обійме посаду мера столиці Німеччини. Про це повідомляє Reuters.

В уряді Ангели Меркель вона була міністеркою у справах сім’ї. Раніше її розглядали як кандидатку в голови Соціал-демократичної партії Німеччини на національному рівні. Проте Гіффай довелось піти з посади в травні після скандалу про плагіат у своїй докторській дисертації. З 2015 по 2018 рік обіймала посаду голови районної ради району Нойкельн у Берліні.

Гіффай вже заявила місцевому суспільному мовнику RBB, що хоче поговорити як з «зеленими», так і з ХДС про створення можливої ​​коаліції. Вона заявила, що її пріоритетом є «включити якомога більшу частину програми СДПН до можливих коаліційних переговорів».

Пост мера Берліна до виборів займав Майкл Мюллер. Він вирішив більше не балотуватися.

26 вересня в Німеччині пройшли вибори в Бундестаг. За попередніми даними, на них лідирує СДПН із 25,7% голосів, випереджаючи ХДС/ХСС з 24,1%.

У лютому 2019 року стало відомо, що дисертація Гіффай, яку вона написала у Вільному університеті Берліна, перевіряється через підозру на плагіат. У програмі VroniPlag Wiki виявили 119 можливих плагіатів. У серпні 2019 року Гіффай повідомила, що відмовиться від міністерського крісла, якщо відкличуть її докторський титул. В середині листопада 2020 року вона заявила, що відмовляється використовувати свій докторський титул в майбутньому, але залишається на посаді федерального міністра. 10 червня 2021 року Вільний університет Берліна оголосив, що анулює докторський ступінь Гіффай. У звіті комісії йдеться, що «дисертація не відповідає вимогам належної наукової практики».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button