Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/sovkiorg

Ділянку в нижньому каскаді Совських ставків у Голосіївському районах розміром 19 гектарів повернули громаді Києва. Про це повідомляє пресслужба прокуратури столиці. Вартість землі складає 614 мільйонів гривень.

У 2008 році Київрада та приватна компанія уклали договір оренди цієї земельної ділянки. Умови передбачали забудову протягом трьох років з моменту укладення договору. За весь цей час компанія так і не почала будівництво, що «позбавило територіальну громаду можливості отримати об’єкт, який буде сприяти розвитку рекреаційної інфраструктури міста Києва», йдеться в пресрелізі.

Господарський суд міста Києва залишив без змін постанову Північного апеляційного суду та задовольнив позов. Наразі рішення суду виконано в повному обсязі шляхом внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про припинення права оренди та фактичного повернення земельної ділянки територіальній громаді.

У вересні Київзеленбуд подав до Київради клопотання про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для створення екопарку.

Компанія «Господарник», пов’язана з депутатом Ігорем Баленком, планувала звести на нижньому каскаді Совських ставків вісім багатоповерхових будинків. Площа житлової забудови мала складати три гектари і ще шість гектарів хотіли віддати під дитсадки, школу, тротуари, дороги та спортмайданчики. 15 червня 2020 року Північний апеляційний господарський суд розірвав договір оренди Совських ставків та повернув місту земельну ділянку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button