Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У четвер, 14 жовтня, о 18:00 на платформі Zoom відбудеться дискусія про пострадянські перспективи розвитку українських міст. Захід є частиною щорічної конференції «Фоєрбах 11», організованої виданням «Спільне».

Цьогорічна тема конференції – «Після 1991: пострадянські траєкторії». Радянський режим десятиліттями формував просторові нерівності, а капіталістичний розвиток лише поглибив і трансформував їх. В результаті кілька великих міст стали оазами накопичення. А решта регіонів пострадянських країн не змогли адаптуватися до умов периферійного капіталізму. Під час події говоритимуть про те, яким чином відбувається розвиток міст із 1990-х, і як міське планування впливає на буденне життя містян і містянок.

Серед спікерів – Олександр Анісімов, дослідник міського планування, магістр міських студій, керівник проєкту «Після Соціалістичного Модернізму» та голова ГО «Розуміти Радянський Поділ». Темою його виступу стане міське планування в Україні після 1991 року – «девелоперський поворот і бізнес урбанізм».

Німецька дослідниця і ліва політикиня Каталін Генбург міркуватиме про міські стратегії конкуренції на глобальному ринку.

Міська активіста і журналістка Ірина Юзик розповість про міські суспільні рухи.

Світлана Шліпченко, дослідниця, ініціаторка і розробниця магістерської програми «Урбаністика та просторове планування», директорка Центру урбаністичних студій, доповідатиме про освітні програми з урбаністики та регіонального розвитку.

Подію модерує Альона Ляшева, соціологиня, дослідниця житлової політики та співредакторка журналу «Спільне».

Для участі у події потрібно заповнити коротку анкету й після цього отримати посилання на Zoom-конференцію.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button