Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Всі зображення: Павло Заботін, Любов Копейкіна, Віктор Копейкін і Олена Кобец

У Львові визначили переможців архітектурного конкурсу на проєкт крематорію, повідомляє пресслужба міської ради.

Ними стала команда архітекторів із Маріуполя, які зараз працюють в Берліні: Павло Заботін, Любов Копейкіна, Віктор Копейкін і Олена Кобец.

«Ми як журі конкурсу були вражені цією роботою і підтримали її одноголосно. Надзвичайно стриманий, мінімалістичний і глибокий образ. Будівля працює просторово і ідеально вписана в контекст. Окрім того, це було чи не найбільш раціональне вирішення в аспекті вартості та простоти реалізації серед всіх запропонованих. Професійна робота від українських архітекторів, що працюють у найкращих архітектурних офісах Європи», – прокоментував головний архітектор міста Антон Коломєйцев.

Торік міськрада погодила будівництво крематорію на двох гектарах на території Голосківського кладовища.

Наразі з 12 цвинтарів Львова працює лише Голосківський, на решті дозволяють хоронити лише родичів похованих. Щоб полегшити проблему критичного браку місць для поховання планують збудувати крематорій і в перспективі розширити до 10 гектарів Голосківське кладовище та до 16 гектарів – Сихівське, зауважує Львівський портал.

Зараз в Україні працюють лише три крематорії: у Києві, Харкові та Одесі.

Проти будівництва крематорію у Львові виступали деякі консервативні діячі. Так, депутат міської ради Руслан Кошулинський запевняв, що «90% львів’ян є християнами, де немає традиції кремації».

Водночас результати соцопитування показали, що понад 50% мешканців Львова не проти крематорію. Переваги кремації бачать у нижчій вартості послуг і менших корупційних ризиках. Традиційне поховання зараз коштує від 18 тисяч гривень, натомість кремація тіла – приблизно 5 тисяч гривень.

При цьому капелан Львівської міськради отець Павло Дроздяк (УГКЦ) заявив, що посадовцям та депутатам не варто вплутувати церкву у баталії навколо будівництва крематорію, адже це – компетенція міста.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button