Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Thought Catalog / Unsplash

За кілька годин статки засновника Facebook Inc. Марка Цукерберга зменшилися на 6,9 мільярда доларів, а акції компанії здешевшали на 4,89%. Це сталося внаслідок масштабного збою в роботі соцмереж і месенджерів, що трапився четвертого жовтня, повідомляє Bloomberg.

Facebook, Instagram, WhatsApp та Oculus VR стали недоступними приблизно з 18:20 за київським часом та почали відновлюватися до першої години ночі п’ятого жовтня. Повністю проблеми вдалося усунути лише на ранок.

Це був найбільший збій у роботі Facebook. У 2008 році стався триваліший збій – соцмережа не працювала майже добу. Проте у той час нею користувалося приблизно 80 мільйонів людей, а зараз – три мільярди.

Причиною глобального збою названо помилку у зміні конфігурації маршрутизації. В компанії наголошують, що витоку персональних даних користувачів не було – річ у тому, що поки Facebook і Instagram не працювали, інтернетом ширилися конспірологічні теорії про те, що збій стався внаслідок хакерської атаки та крадіжки даних з 1,5 мільярда акаунтів.

Збій у соцмережі стався за день до того, як Конгрес США мав заслухати Френсіс Хауген, колишню співробітницю компанії. Вона вже дала низку інтерв’ю, в яких заявила, що Facebook «розраховується за прибуток безпекою користувачів» та спрямувала пресі низку викривальних документів.

Крім того, вона заявила, що Facebook підтримує «білі списки» популярних користувачів, яким дозволено порушувати правила соцмережі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button