Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Eugene Chystiakov

Серед міст Центрально-Східної Європи Київ посів третє місце за темпами зростання офісної нерухомості. Про це йдеться у звіті ExCEEding Borders Report 2021, підготовленому порталом Colliers.

За даними звіту, ринок офісної нерухомості в регіоні розвивався попри вплив пандемії. Найбільше пропозицій по офісах було зафіксовано у Варшаві – 6,1 мільйона квадратних метрів, Будапешті – чотири мільйони, Празі – 3,7 мільйона, Бухаресті – три мільйони, Софії – 2, 5 мільйонів, Києві – 2,2 мільйона, Братиславі – два мільйони, Загребі – 1,5 мільйона, Таллінні – 1,1 мільйона, Любляні – один мільйон.

За перші пів року найбільший приріст показали Варшава, де ввели в експлуатацію понад 226 тисяч квадратних метрів офісної нерухомості, Софія – близько 115 тисяч та Київ – 71 тисяча. Лідерами по поглинанню офісних приміщень є Польща (249,3 тисячі квадратних метрів), Чехія (183,3 тисячі) і Угорщина (172,9 тисячі). Загалом Україна опинилася на сьомому місці серед 15 країн Центральної та Східної Європи.

В основному попит на ринку формують представники IT та бізнес-послуг. Україна увійшла до трійки країн з надання послуг саме в цих секторах.

Читайте також: Річард Флорида прогнозує, як ділові центри міст зміняться після пандемії

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button