Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/verkhovna.rada.ukraine

У вересні 137 народних депутатів отримали від держави компенсації за оренду житла або винайму номерів у готелях на загальну суму три мільйони гривень, повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Верховної Ради.

Судячи з документа, кожен депутат отримує приблизно по 20 тисяч гривень за місяць оренди житла.

У списку є ті, кому виплатили по 40-60 тисяч гривень за два-три місяці відповідно. Серед них, наприклад, — Дмитро Припутень від «Слуги народу» та Ігор Гузь із «За майбутнє», яким компенсували майже по 60 тисяч гривень витрат на оренду за три місяці.

Народні депутати за законом мають право отримувати компенсацію за оренду житла або оплату готельного номера за умови, якщо вони не забезпечені житлом у в Києві та мають реєстрацію місця проживання на відстані понад 30 кілометрів від столиці.

Суми компенсацій співмірні з медіанною вартістю оренди на ринку нерухомості. Зараз оренда однокімнатної квартири в Києві коштує 13,5 тисячі гривень, двокімнатної — 22 тисячі гривень, трикімнатної — 40,7 тисячі. Водночас впадає в око те, що суми компенсацій майже однакові.

У червні громадська організація «Комітет виборців України» виявила 81 народного депутата (зокрема 67 від «Слуги народу»), який орендує житло за бюджетні кошти, маючи на рахунках понад мільйон гривень. Так, Олег Воронько, який отримав у вересні 20 тисяч гривень компенсації, декларував 129 мільйонів гривень.

Радіо Свобода також два роки тому цікавилося в депутатів, яке житло вони знімають за ці гроші. Наприклад, Микола Скорик від ОПЗЖ, власник численної нерухомості на Одещині, заявляв, що 20 тисяч витратив на готель.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button