Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Karsten Winegeart / Unsplash

Виробник електромобілів Tesla переносить головний офіс із Каліфорнії до Техасу. Про це голова компанії Ілон Маск заявив на щорічній зустрічі акціонерів, що пройшла у техаському Остіні, повідомляє BBC.

Торік у Маска виник конфлікт із владою каліфорнійського округу Аламіда — там у місті Фрімонт розташовано ключовий завод Tesla. Через пандемію й карантинні заходи завод Tesla мусив призупинити виробництво, і компанія вибивала дозвіл поновити роботу через суд. Маск уже тоді грозився перенести головний офіс в Техас чи Неваду.

А наприкінці року Маск сам змінив місце проживання, переїхавши до невеликого будинку в селі Бока-Чіка на березі Мексиканської затоки, де розташовано космодром SpaceX.

Зараз Маск нарікає, що в Каліфорнії надто складні умови для працівників. Їм, зокрема, складно знайти житло по кишені. Зазначимо, що до зростання вартості житла й життя загалом у Каліфорнії призвела якраз значна присутність великих IT-корпорацій.

«У районі Сан-Франциської затоки розширення бізнесу має обмеження. А в Остіні наш завод лише у п’яти хвилинах від аеропорту та в 15 хвилинах від центру міста», – заявив Маск акціонерам. Він додав, що Tesla не полишає Каліфорнію назовсім і завод у Фрімонті продовжить працювати.

BBC зазначає, що в Каліфорнії суворіше трудове законодавство, вищі, ніж в інших штатах, податки та висока вартість життя. Техас натомість відомий як штат із дешевшою робочою силою та слабшою регуляцією бізнесу.

Торік із Каліфорнії до Техасу перемістили свої штаб-квартири Oracle, HP та Toyota.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button