Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

У США приватні будинки з деревами у дворі виявились сумарно дорожчими за нерухомість без озеленення на території на 31,5 мільярда доларів, пише 3BL Media.

Дослідники вивчили американський ринок нерухомості на замовлення некомерційного благодійного екологічного фонду Arbor Day.

За їхніми даними, загальна сума доданої вартості житла завдяки деревам становить 31,5 мільярда доларів. Міські лісопосадки мають найважливіший вплив на якість життя в Техасі, Флориді, Північній Кароліні, Міссісіпі, Алабамі, Пенсільванії, Каліфорнії, Вірджинії та Луїзіані.

Дерева підвищують добробут людей, котрі живуть поруч з ними, завдяки здатності очищати повітря і поглинати вуглекислий газ, охолоджувати вулиці, давати притулок диким тваринам і навіть знижувати рівень злочинності.

За інформацією лісової служби Мінсільгоспу США, деревні насадження в житлових кварталах щорічно забезпечують суспільству екологічну вигоду на понад 73 мільярди доларів.

В інших дослідженнях йдеться, що більша кількість зелених насаджень в районі проживання створює міцнішу соціальну згуртованість, підвищує рівень фізичної активності людей і покращує когнітивний розвиток дітей.

У книзі Чарльза Монтгомері «Щасливе місто» йдеться, що у американських дворах з рослинністю частіше вирує життя, тоді як бетонні джунглі у порівнянні здаються «вимерлими». Крім того, за статистикою правоохоронців, у будівлях, з вікон яких видніється трава і дерева, відбувається вдвічі менше злочинів. Чим менш «зеленим» був район, тим більше там зазначалося розбоїв, грабежів, убивств.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button