Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Архітектори balbek bureau представили проєкт ревіталізації території колишнього заводу «Алмазінструмент» у львівському районі Підзамче.

Комплекс будівель розміщений на вулиці Богдана Хмельницького – магістралі, яка з’єднує в’їзд до Львова з його центром. Поруч із ділянкою розташована залізнична станція «Підзамче», а у пішій доступності – майбутній арт-центр Jam Factory в будівлі «Фабрики повидла».

Архітектори пояснюють, що розробили концепцію ревіталізації кварталу з огляду на потреби міста, потенціал локації та побажання клієнта. Вони провели опитування серед львів’ян, яке показало, що Підзамче бракує рекреаційних зон, івент-просторів і закладів, дитячих садків і коворкінгів для роботи й навчання.

За проєктом, квартал перетворили на «місто в місті». Там можна буде провести цілий день: завести дитину до дошкільного центру, попрацювати в коворкінгу, перекусити на фудмаркеті, а потім відпочити з родиною в розважальному просторі чи кінотеатрі.

Автори підкреслили промислове минуле кварталу й водночас адаптували його під актуальні потреби. Наприклад, в історичних будівлях розмістили адміністрацію, музей-галерею, коворкінг і кафе. Більш сучасні великопролітні споруди, де багато простору й денного світла, відвели під івент-простір і фудмаркет.

Старі гаражі й будівлю топкової вирішили знести, щоб вивільнити простір. Поруч із топковою залишили цегляну трубу, яка є композиційним центром кварталу, а на місці гаражів запроєктували багаторівневий паркінг.

Крім цього, архітектори підкреслили автентичні матеріали. Приміром, у будівлі зимового саду стару цегляну частину вирішили об’єднати із сучасною скляною надбудовою.

З боку входу розмістили міське кафе, звідки відкриватиметься вид на решту комплексу. Дошкільний заклад неповного дня запроєктували ближче до вулиці Хмельницького, щоби батькам із дітьми не доводилося щоразу перетинати квартал.

Концепція передбачає кілька зон для відпочинку й занять спортом. До дерев, які ростуть на території заводу, додали нові зелені насадження. На зоні з незначним перепадом висоти облаштували дитячий майданчик й декоративний фонтан.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button