Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Скріншот із відео Artiom Komolov / facebook.com/groups/kyivtransportfans

Один із поїздів, які віднедавна курсують у київському метрополітені, обладнано схемою лінії метро з підсвічуванням. Вона в реальному часі інформує про станцію, до якої прибуває поїзд. Під назвами станцій, які вже пройдено, засвічуються лампочки, а під наступною станцією лампочка блимає.

Поїзд із новою навігацією курсує синьою гілкою у тестовому режимі. Сайт Сьогодні повідомляє, що це вагони, випущені у 1981-1984 роках і модернізовані на заводі метрополітену. Це поки один такий вагон і його тестування досі триває.

«Поїзд модернізований повністю, а навігаційна система — це тільки один його пункт. Таке нововведення дійсно вимагає тривалого тестування», — зазначають у Київському метрополітені.

Корпус вагонів у новому складі зроблено зі склопластику. Нові тримальні конструкції кузовів забезпечують безпечну експлуатацію вагонів на 22 роки. У вагонах також замінили двері з обладнанням та вікна. У кабіні машиніста встановлено новий пульт управління, кондиціонер, дзеркала заднього виду і вітрове скло з електропідігрівом.

Інформація про маршрут і прибуття на станції в реальному часі також виводиться на екрани, які є зараз в усіх вагонах метро. Однак останнім часом значну частину екрану стала займати реклама.

Довгий час пасажири прохали встановити на платформах годинники, які б повідомляли про час до прибуття наступного поїзда (зараз годинники показують час від відправлення попереднього). Натомість торік на станціях встановили екрани, на які виводять час до прибуття. Більшість часу ці екрани показують рекламу.

Фото: Хмарочос

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button