Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23426 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Alexander Olishchuk   

На околиці Житомира знесли панчішну фабрику, яка виготовляла популярні шкарпетки під брендом «Легка хода».

Фабрику побудували у 1935 році, а під час Другої світової війни будівля була зруйнована. Однак після війни її відновили. Незабаром фабрика перетворилася на одне з найбільших підприємств Житомира, а також стала одним із небагатьох, які пережили розпад Радянського Союзу.

Фото: Alexander Olishchuk

З 1990-х років фабрикою володіє приватна фірма «Екотекстиль». У квітні підприємство вирішили продати.

Тимчасова керівниця «Екотекстилю» Ірина Іванець заявляла Житомир.info, що фабрику і виробництво продають окремо.

«Покупці, які збираються придбати територію, — це одні, а ті, що планують придбати наш бізнес, – це інші люди. В планах, що наші люди, обладнання, наші технології й наша марка перейде до нього, і ми будемо працювати у тому ж ключі, але на іншій території», — зазначала вона.

Фото: Alexander Olishchuk

Іванець також заявляла, що підприємство не має боргів, фінансовий стан можна вважати стабільним, на фабриці працює понад 200 осіб.

Водночас іншому виданню керівниця повідомляла, що фабрику продають через мільйонні збитки (три мільйони гривень за 2020 рік) та іпотечні борги (32,5 мільйона). Підприємство здавало деякі приміщення в оренду, та її вартість була низькою.

Фото: Alexander Olishchuk

За деякими даними, на звільненій ділянці в сім гектарів будуватимуть гіпермаркет і житлові багатоповерхівки.

Зараз на ділянці вже прибрали будівельне сміття, розрівняли ґрунт і огородили майданчик будівельним парканом.

Фото: 1.zt.ua

Торік на Ченігівщині зруйнувався Парафіївський цукрозавод, індустріальна пам’ятка 1852 року.

Нагадаємо про проєкти ревіталізації промислових об’єктів: бізнес-центр у гумовій фабриці в Києві, багатофункціональний центр в районі кондитерської фабрики в Харкові, центр сучасного мистецтва у фабриці повидла у Львові, коворкінг у фабриці срібних виробів у Варшаві, а також два проєкти реконструкції заводу Ріхерта на київському Подолі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button