Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба Віталія Кличка

У Києві офіційно відкрили другу чергу реконструкції Пейзажної алеї, повідомляє пресслужба КМДА.

Першу чергу завершили минулого літа — відремонтували частину від сходів до урочища Гончарі-Кожум’яки до скульптури «Аліса в країні див».

Влітку під час робіт другої черги оновили верхнє плато схилу. На верхній терасі парапети, які відгороджували алею від схилу, перетворили на лави.

Зараз на нижній терасі добудували сходи до Воздвиженки, у тому же стилі, що й сходи, зроблені три роки тому.

Алею вимостили гранітним покриттям замість асфальту. Також підсилили підпірні стіни, влаштували дощову каналізацію, систему поливу газонів, систему відеоспостереження, тривожні кнопки. Вхід на алею з боку Історичного музею і Десятинної церкви розширили.

Крім того, на всіх заїздах на пішохідну зону встановили 30 автоматичних болардів, які запобігатимуть хаотичному паркуванню. На алею можуть заїхати лише автомобілі мешканців прилеглих будинків і спецтранспорт.

Третю чергу реконструкції почнуть наступного року.

Загальна вартість реконструкції Пейзажної алеї, за тендерною документацією становить 110 мільйонів гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button