Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: @diva_olivka

Господарський суд Києва зобов’язав українську блогерку Алевтину Черкашину (нікнейм @diva_olivka) виплатити 250 тисяч гривень замовниці реклами через порушення умов договору. Порушення стосується недобору підписників в Instagram через провалений розіграш призів, пише видання dev.ua.

У лютому 2021 року підприємиця Синиця Вероніка звернулась до суду з вимогами до блогерки про стягнення 1 250 000 гривень заборгованості за рекламним договором, який був підписаний першого вересня 2020 року. Синиця вимагає від Черкашиної 250 тисяч гривень штрафу за невиконання контракту, 700 тисяч упущеної вигоди, 250 тисяч матеріальних збитків та 50 тисяч моральної шкоди.

Згідно з матеріалами справи, блогерка мала розмістити в особистому профілі в Instagram рекламні тексти та відеоконтент щодо проведення розіграшу подарунків. За це замовниця мала заплатити їй по передоплаті 500 тисяч гривень, також замовниця мала компенсувати 2,5 тисячі витрат блогерки за фотозйомку. Кінцевий термін дії договору – 31 жовтня 2020 року.

У договорі прописано, що протягом розіграшу блогерка мала б збільшити кількість підписників на щонайменше 50 тисяч людей у кожному профілі, аудиторія яких була нульовою. Якщо ж встановлені цифри не будуть досягнені, то замовниця коштом гонорару виконавиці самостійно мала б замовити рекламні послуги щодо даного розіграшу.

Суд встановив, що виконавиця не виконала взяті на себе зобов`язання, а саме не збільшила кількості підписників на відповідні (резервні) профілі, перелік яких надано замовником в кількості не менше 50 тисяч підписників на кожний акаунт. Блогерці вдалось зібрати тільки 22 886 підписників.

Суд також врахував слова блогерки, що «підписка на профіль в Instagram є бажанням користувачів соцмереж, і вона не може вплинути на те, щоб інші особи здійснили підписку на певні акаунти». Водночас зафіксував невиконання умов підписаного між сторонами договору. Суд нарахував блогерці 250 тисяч гривень штрафу та 3 750 гривень судового збору, але відмовився задовольнити інші позовні вимоги через недоведеність вини.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button