Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23525 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба КМДА

Через суттєве зростання вартості газу змінилися тарифи для комерційних та бюджетних установ. Водночас вартість опалення для населення не зміниться, запевняє КП «Київтеплоенерго».

У новому опалювальному сезоні тариф на тепло для киян залишиться на рівні минулого року.

У структурі тарифів «Київтеплоенерго» вартість власне газу становить близько 80%. Після того, як 2 травня було скасовано дію ПСО, фактична ціна закупівлі газу значно змінилась у порівнянні з ціною, закладеною у тарифах, зауважують у пресслужбі.

Так, на момент розрахунку проєкту тарифів ціна газу становила 11,6 гривні за кубометр, а вже у жовтні зросла до майже 25 гривень за кубометр.

Умови договору ГК «Нафтогаз Трейдинг» передбачають диференціацію цін природного газу. Для комерційних установ — це ринкова ціна, що визначається щомісяця.

Підписаний за участю президента Володимира Зеленського меморандум про пільгові тарифи на газ передбачає, що ціна газу для бюджетних установ становитиме 13,66 гривні за кубометр.

Продавати газ за такими цінами зобов’язали газопостачальну компанію «Нафтогаз Трейдинг», яка входить в групу «Нафтогаз».

Нагадаємо, у КМДА повідомили, що почнуть підключати житлові будинки до опалення з 23 жовтня. Для повного підключення системи необхідно сім днів.

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button