Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Митець Вахан Авакян власноруч заповнює тріщини в асфальті полімером та наносить на них золоту пудру. У результаті виходить досить міцна і зносостійка поверхня. Своїм проєктом художник прагне привернути увагу до соціальних проблем міста.

«Людина звикає до всього. Навіть те, що сильно дратує через тиждень вже стає буденністю. Ми не помічаємо сміття під ногами, моторошні пластикові пакети в руках у людей, строкату рекламу… Бачимо, але не помічаємо. Все це – вже звична картина світу. Світу, на який ми через всю цю візуальну неідеальність скаржимось, і яким перманентно незадоволені», – розповідає автор.

Вахан своїм проєктом підкреслює цю соціальну проблему «без звинувачень і докору». Навпаки, за словами митця, він бачить в тріщинах на асфальті красу того, що неідеально, швидкоплинно та непідробно. Художник посилається на японський естетичний світогляд Вабі-сабі: ніщо не вічне, ніщо не закінчено і ніщо не досконале. «Саме в цій недосконалості і криється справжня краса, навіть не скільки в недосконалості, а в її прийнятті», – пояснює він.

Крім того, Вахан звертає увагу на проблему дорожніх покриттів і в подальшому планує зробити окремий проєкт.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button