Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23577 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Ксенія та Антон Шнайдери

Другий сезон документальних стрічок «Фантастичні українці» вийде на YouTube дев’ятого листопада. Раніше нові епізоди можна буде побачити на телеканалах та платформах Megogo та Sweet.TV.

Нові серії присвячені становленню моди й розвитку танцювальної індустрії. Модельєри та хореографи розкажуть, як переосмислюють традиційні українські мотиви у своєму мистецтві та як популяризують українську культуру за кордоном. Так, засновники та дизайнери відомих українських брендів одягу, взуття та аксесуарів розповідатимуть, як їм вдалося вийти на світовий ринок моди та створити модні колаборації з лідерами індустрій.

Фото: Маша Рева

Участь у зйомках взяли участь: Ірина Данилевська (співзасновниця Ukrainian Fashion Week), Лілія Пустовіт, Ксенія та Антон Шнайдери, Лілія Літковська, Світлана Бевза, Аліна Очеретяна (Kachorovska), Ірина Василевська та Тарас Шевчук (Syndicate), Олег Мороз (Riot Division), Валерія Ковальська, Алі Сауліді, Марія Маслій, Артем Климчук, Іван Фролов, Марія Гаврилюк та Наталія Каменська (GUNIA Project).

Фото: Лілія Літковська

Героями епізоду про хореографію стали Дмитро Монатик, Костянтин Томільченко, гурт KAZAKY, Олексій Тютюнник, Олена Шоптенко, Денис Стульніков, Руслан Махов, Анастасія Харченко, Анатолій Сачівко, Олександр Бобік, Аліна Лаговська, Дмитро Жук, Максим Карпенко, Наталія Татарінцева.

Фото: Олена Шоптенко

«Фантастичні українці» – документальний серіал про сучасну українську культуру. Кожний епізод досліджує національний артконтекст та трансформацію мистецьких напрямків, що відбулись за останні десятиріччя, у форматі інтерв’ю з представниками індустрій. Перший сезон циклу, присвячений музиці, кіно, літературі та візуальному мистецтву, вийшов на екрани 19 листопада 2020. Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button