Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Партнерський матеріал з

Сьогодні кожен з нас має можливість дбати про своє здоров’я – варто лише розробити системний підхід та більше часу проводити на свіжому повітрі. Активний відпочинок на природі не лише покращує загальне самопочуття, а й зменшує ризики захворювань дихальної та серцево-судинної системи.

«Хмарочос» у партнерстві з житловим комплексом Lucky Land від групи компаній DIM  склали  перелік активностей на свіжому повітрі, які продовжують тривалість життя та покращують його якість.

Споглядання птахів (бьордвотчінг)

Цей вид дозвілля набув великої популярності у Великій Британії та США, й вже має багато прихильників і в Україні. Щоб почати спостереження за птахами достатньо польового визначника видів птахів, фотоапарата та блокнота для заміток.

Для початку можна спостерігати за пернатими, які живуть неподалік від будинку, і поступово розширювати географію походів. Мешканцям житлового комплексу Lucky Land неабияк пощастить, адже поряд з їхніми будинками один з найбільших лісових масивів Києва — понад 100 гектарів справжнього дикого, вікового лісу, який лише однією стороною межує з міською забудовою.

Тут можна побачити десятки видів птахів. Серед них – співочого та чорного дроздів, багряногруду вільшанку, малу та білошия мухоловки, крихітних жовтобрового та весняного вівчариків, чорноголову кропив’янку, зеленяка, костогриза, шпака, сіру ворону. Якщо пощастить, є шанс побачити нічного привида – сіру сову, вдень – канюка та великого яструба. 

Прогулянки на велосипедах

Високий темп життя у містах призводить до того, що в організмі у великих кількостях виробляється гормон стресу – кортизол. Його надлишок призводить до безсоння і в цілому негативно впливає на самопочуття.

Прогулянки на велосипеді сприяють зменшенню рівня кортизолу, а також допомагають налагодити обмін речовин і підвищити тонус м’язів

Містяни можуть обрати як поїздки мальовничими лісовими шляхами чи доріжками парків, так і більш серйозні види спорту – велопробіги на довгі дистанції на шосейних велосипедах, змагання з велокросу пересіченою місцевістю, екстремальні спуски на велосипеді (даунхіл), маунтінбайк, а також трейл, що передбачає їзду по гірській місцевості з набором висоти до 2500 метрів.

У Києві працює кілька шкіл, які спеціалізуються на велоспорті. Учнів  навчають даунхілу й трейлу на складних крутих і технічних трасах в горах. Заняття проводяться як індивідуально, так і в групах.

 

Мешканцям житлового комплексу Lucky Land будуть доступні сотні гектарів лісу, якими можна кататися на велосипеді чи просто гуляти пішки, наповнюючи легені свіжим та корисним повітрям. До того ж на території самого комплексу облаштують зручні велодоріжки для комфортного пересування територією на двоколісному транспорті.  

Скандинавська ходьба

Під час скандинавської ходьби у людини працюють до 90% м’язів, а суглоби, навпаки, отримують менше навантаження, ніж під час бігу. 

Мальовничі маршрути для скандинавської ходьби у Києві можна знайти в національному парку Голосіївський. Шлях довжиною вісім кілометрів пролягає через Голосіївський ліс аж до озера Дідорівка. В кінці маршруту всі охочі можуть скупатися в джерелі Китаївській купелі, де температура води становить 5-10 градусів. 

Для скандинавської ходьби потрібні спеціальні палиці. Залежно від їхньої висоти регулюється і навантаження на організм. Чим коротші палиці, тим вище навантаження. 

Чудово, якщо місця для прогулянок та ходьби є біля вашого будинку. Таку опцію пропонує для своїх жителів комплекс Lucky Land.

В архітектурну композицію в рамках концепції комплексу «міського лісу» входить дубовий гай.

Загалом на території комплексу передбачається облаштування місць для дозвілля та маршрути для рекреації, які не порушують природну екосистему. 

Збирання грибів

Цей вид дозвілля ще називають «тихим полюванням». 

 Крім переваг для здоров’я — перебування на свіжому повітрі та знайомства з природою, збирання грибів є чудовим видом сімейного дозвілля. Спільне проведення часу сприяє налагодженню стосунків в родині, а для дітей це неймовірні спогади на все життя. 

У Києві та на його околицях грибними місяцями є Біличанський ліс, ліс на Виноградарі, парк Муромець, ліс у Конча-Заспі, Голосіївський ліс, Клавдієво, Поташня, Лютіж. 

Поруч з комплексом Lucky Land знаходиться Пуща-Водиця, яка є відомим місцем серед грибників, адже тут росте білий і польський гриб. Сюди ходять і за підберезниками, красноголовцями (підосичниками), груздями, волнушками, маслюками, сироїжками, літніми та осінніми опеньки.

Їзда верхи

У безпосередній близькості до будинків Lucky Land працює кінний клуб «Мустанг». У клубі передбачені кінні прогулянки як для досвідчених вершників, так і для новачків, які жодного разу не сиділи в сідлі. Тож на вихідні можна проводити час усією родиною.

Науковці з Університету Колорадо довели, що спілкування з кіньми позитивно впливає на дітей, особливо це стосується дітей з аутизмом. Згідно з результатами дослідження, заняття з кіньми протягом 10 тижнів допомогли зменшити дратівливість, гіперактивність, а також сприяли покращенню соціальних навичок.

Однак для їзди верхи необхідно звернутися до  досвідченого інструктора. Він має вам пояснити, як поводити себе з тваринами, аби вони слухали вас, з якого боку підходити до коня, як сісти та триматися у сідлі.

Гра у бадмінтон

Це простий, доступний і захопливий парний вид спорту. Грати в бадмінтон можна в будь-якому місці на природі чи на спортивному майданчику. Їх на території комплексу  Lucky Land буде більш ніж вдосталь.

Батьківщиною бадмінтону вважається Індія. Тут з давніх часів грали в гру пуна, яка віддалено нагадує сучасний бадмінтон. Грою зацікавились британські офіцери, які служили в Індії та привезли її в Європу. 

Сьогодні бадмінтон входить в програму літніх Олімпійських ігор. У Києві навчитися грати в бадмінтон можна у спортивному клубі «Гран-Прі». Тренери клубу готові провести інструктаж, а також навчити техніки та правил гри. У клубі обладнані зручні корти для бадмінтону, а також є можливість взяти в оренду волан і ракетки.

Біг 

Це найпопулярніший вид спорту, який доступний для всіх. До того ж біг належить до видів спорту, які на третину знижують ризик ранньої смерті від серцево-судинних захворювань та від раку.

Однак важливою залишається правильна підготовка. Початківцям для пробіжок краще обрати стадіон, адже там рівна поверхня, немає ям і мінімальні ризики травмуватися. Якщо ви досвідчений бігун, то можна бігати в лісі чи парку.

Бігати краще в першій половині дня. Після вечірньої пробіжки варто виділити годину на відновлення. Перед пробіжкою не рекомендується їсти, а під час – краще пити воду без газу. Одяг для бігу має бути зручним і з натуральних тканин. До вибору взуття слід підійти особливо ретельно. Кросівки для бігу мають добре фіксувати стопу.

Мешканці житлового комплексу Lucky Land мають можливість займатися бігом, грати у бадмінтон, збирати гриби, а, головне,  дихати свіжим повітрям цілий рік, попри сезон, погоду та карантинні обмеження, – як на облаштованій території комплексу, так і у величезному лісі, який оточує комплекс.

Крім того, на території проєкту передбачене облаштування аж двох парків! Один з них з’явиться навколо школи, другий, з акцентом на спортивний відпочинок, біля лісу, який примикає до ділянки житлового комплексу. Ці місця підходять для відпочинку як дорослих, так і дітей. 

Мешканці зможуть сміливо відпускати дітей гратися самостійно на території комплексу, адже прибудинкова територія матиме концепцію «двір без авто». Також передбачена цілодобова охорона з відеоспостереженням.

Для автомобілів побудують підземний і наземний паркінги. Завдяки цьому у жителів комплексу не буде проблем з пошуком місця для автомобіля. Крім того, це зменшує ймовірність раптової появи авто у дворі.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23453 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button