Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 328 днів. За цей час ми опублікували 23833 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Модель Cannelure / «Тарілка». Усі зображення: podyh.com

Український бренд PODYH, заснований у 2021 році, надихається модерністською архітектурою Києва, створюючи дизайн одягу.

Так, натхненням для сукні Console стала частина будівлі фізичного корпусу КНУ, де розміщена аудиторія — це нависаючий консоллю елемент, який звужується догори і має округлі форми. Крій сукні передає архітектурну форму. Зокрема, високий комір, широкі манжети рукавів і масивна планка додають строгості й монументальності.

Модель Console / фізичний корпус КНУ

«Модерністські споруди завжди виділялися для мене на фоні міської забудови. Виразні та монументальні, з цікавим композиційним рішенням. Мені стало цікаво, як можна передати те, що створив архітектор, через одяг, і я вирішила спробувати. Так народився один з образів натхненний “Тарілкою” на Либідській площі. Я побачила цю споруду в образі статної дівчини з ноткою маскулінності, що передала через костюм з екошкіри з розширеною лінією плеча. А к руках маленький аксесуар, який було названо Kyiv UFO», — пояснює засновниця бренду PODYH Дар’я Плаксюк.

Модель Cannelure / «Тарілка»

У дизайні сукні та сумки моделі Caisson використали форму кесона на стелі галереї бібліотеки імені Вернадського. У сукні зроблено квадратне декольте і декоративний комір, що кріпиться закрепками, а в сумці — кругле заглиблення, що радше виглядає як елемент предметного дизайну.

Модель Caisson / бібліотека імені Вернадського

Розробляючи образ Yaranga, що складається з сукні та балаклави, дизайнери надихалися комплексом будівель парку Пам’яті, зокрема крематорію.

Модель Yaranga / київський крематорій

«Маючи освіту архітектора за плечима, я вирішила створювати колекції, пов’язані з моїм професійним минулим. Я прагну провести паралель між індустріями – одяг як і архітектура, це те, в чому ми живемо, те, що захищає від зовнішнього світу, але водночас допомагає розповісти про те хто ми є», — зазначає Дар’я.

Сумка Salut / готель «Салют»

Дизайнерка прагне звернути увагу громадськості на унікальність і самобутність архітектури модернізму, «яка сприймається лише як спадщина радянської епохи, яку потрібно остаточно зруйнувати».

В’язаний жилет / готель «Мир»

Зокрема, вона бачить соціальною місією колекції допомогти фонду збереження культурної спадщини Ади Рибачук і Володимира Мельниченка у відновленні «Стіни пам’яті».

 \

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button