Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23264 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Фонд держмайна

Девелоперська компанія А Development, яка стала співвласницею колишнього заводу «Більшовик» на Шулявці, обіцяє не будувати там висоток. Про це повідомила пресслужба девелопера.

Своєю місією в компанії називають «створювати місто майбутнього, дбайливо зберігаючи історичну цінність будівель і даючи їм друге життя». На базі заводу планують створити точку тяжіння в місті.

«Ті, хто знайомий з нашими проєктами та нашою діяльністю, точно знають, що там не буде потворних висоток. Ми маємо намір зробити на базі «Більшовика» ще одну точку тяжіння в Києві. Концепції ще немає, але це точно буде комфортний багатофункціональний простір, не гірший, ніж A-Station та інші наші проєкти», – йдеться в релізі.

Новим власником заводу АТ «Перший київський машинобудівний завод» став консорціум, серед яких компанія А Development Олексія Баранова та девелопер UDP Андрія Іванова та Василя Хмельницького.

За словами Хмельницького, на місці заводу має з’явитися інноваційна інфраструктура із мільярдними інвестиціями.

Вчора, 27 жовтня, відбувся аукціон з приватизації колишнього заводу «Більшовик». Переможець запропонував ціну в 1,43 мільярда гривень, стартова становила 1,34 мільярда гривень.

Днями Наші гроші опублікували критичну статтю, в якій стверджувалося, що в разі забудови цієї ділянки житлом з місцевого бюджету доведеться витратити на будівництво соціальної інфраструктури суму, близьку до отриманої державним бюджетом від приватизації.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button