Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23469 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба групи «Ковальська»

Група «Ковальська» ревіталізує територію Київського лікеро-горілчаного заводу, розташованого на двох гектарах за адресою вулиця Кудрявська, 16А, неподалік від Львівської площі.

До розроблення концепції «Кудрявки» залучатимуть дослідників-урбаністів, соціологів, істориків, дизайнерів, міжнародних та українських архітекторів-реставраторів, програмних координаторів.

Будівлю лікеро-горілчаного заводу на Кудрявській було збудовано у 1896 році за проєктом київського архітектора Володимира Безсмертного. Під час оборони Києва влітку 1941 тут виготовляли «коктейлі Молотова». З 1990-х заводом керували різні орендарі, він припинив роботу в 2000-х.

«Команда “Ковальської” розуміє соціальну роль та велику відповідальність, яку несе процес роботи з пам’яткою архітектури. Наші принципи в роботі над проєктом “Кудрявки” — це повага до історичної спадщини, використання найкращого світового досвіду і формування стійкої програми території», — коментує заступниця гендиректора групи «Ковальська» Ольга Пилипенко.

Також команда «Ковальської» проводитиме відкриті заходи, присвячені історії та проблематиці ревіталізації із включенням локальної спільноти та експертів із міського планування.

Нагадаємо, «Ковальська» залучила міжнародні архітектурні бюро MVRDV та Orange Architects до створення бізнес-парку NUVO на вулиці Жилянській.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button