Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Державне агентство з питань кіно надало 20 мільйонів гривень на фільм «Мій юний принц», який розповідає про еротичні стосунки двох молодих чоловіків. Загальний бюджет стрічки становитиме 25 мільйонів гривень.

У стислому викладі сюжету зазначається, що фільм розповідатиме про Поля, «17-річного підлітка з хворою психікою, що живе в шикарному маєтку, веде розгульний спосіб життя і проявляє нездорову прихильність до власної матері Софії». Продюсер і сценарист фільму Олексій Гладушевський пояснив «Хмарочосу», що під «хворою психікою» мається на увазі агорафобія — страх перед відкритими просторами.

У житті Поля та Софії з’являються молодий хлопець Антуан і його батько Марк. Поль зав’язує стосунки з Антуаном, а його матір Софія — з Марком. Та надалі події розгортаються трагічно.

В інтерв’ю Детектор Медіа Гладушевський повідомляв, що у проєкті є досить відверті еротичні сцени. Тому планують зробити окрему версію для кінопрокату й окрему — для телебачення, з вирізаними відвертими сценами.

Продюсер очікує, що фільм займе нішу європейського естетського кіно, на якому спеціалізуються такі режисери, як Франсуа Озон, Педро Альмадовар, Паоло Сорентіно.

Режисером стрічки стане Хачатур Василян, нагороджений на Le Petit Cannes Film Festival за фільм «Деталі». Художник-постановник — Дмитро Костюминський, відомий роботою з Владом Троїцьким. Гладушевський раніше продюсував молодіжний телесеріал «Перші ластівки».

Передбачається, що «Мій юний принц» вийде не раніше 2023 року.

Крім того, Держкіно надасть 20 мільйонів гривень на трагікомедію «Уроки толерантності» Аркадія Непиталюка. Непиталюк відомий як режисер короткометражки «Кров’янка» та трагікомедії «Припутні».

В основі стрічки — п’єса Ігоря Білиця «Гей-парад», який ставили у «Дикому театрі». «Провінційна українська родина, бажаючи європеїзуватися, підписується на державну програму “Уроки толерантності”. За умовами програми до них прикріплюють гея з Німеччини. І у містечку прокидається досі прихована гомофобія», — йдеться в стислому викладі сюжету.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button