Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Компанія, яка реставрує фасад колишнього готелю «Санкт-Петербург» на бульварі Тараса Шевченка, 4 погодила облаштування трьох паркувальних кишень на шість автомобілів. На місці парковки раніше росло вісім дерев, повідомив голова «Ради з урбаністики Києва» Віталій Селик.

За його словами, компанія ТОВ «СПБ-Інвест» в обхід мерії погодила схему організації дорожнього руху в поліції. Селик каже, що дерева затінювали тротуар та доповнювали ансамбль сусідьного бульвару (повітря на Бессарабській площі, до якої примикає бульвар, вважається найзагазованішим у місті).

Нові паркомісця також чітко виходять на спільну виділену смугу для автобусів та велосипедів. Селик пояснює, що облаштування даної стоянки-кишені вздовж магістралі загальноміського значення, а особливо якщо там є смуга громадського транспорту, заборонене державними будівельними нормами (В.2.3-5:2018). Крім того, паркомісця схожі на паркування «ялинкою», що, за словами експерта, у цій організації руху може створювати аварійні ситуації або просто порушувати графік автобусів.

На його думку, забудовник повинен відновити геометричні параметри тротуару з облаштуванням восьми лунок для дерев.

Крім того, забудовник планує знести будівлю на бульварі Шевченка, 4б та флігель, 4в, що знаходяться у дворі. За словами охорони, повідомляє юрист Дмитро Перов, проводиться реконструкція. Втім, жодних документів, які підтверджували б право на здійснення робіт з реконструкції пам’ятки у забудовника немає, додає він. Київська міська прокуратура за зверненням депутатки Ксенії Семенової відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного пошкодження та знищення об’єктів культурної спадщини.

Девелоперська компанія «Інтергал-Буд» у 2019 році купила готель «Санкт-Петербург» за 15 мільйонів доларів, який раніше належав Group DF Дмитра Фірташа. Перемовини про продаж готелю йшли два роки.

Готель «Санкт-Петербург» розташований в історичному центрі Києва в будівлі, побудованій в 1901 році за проєктом архітектора Йосипа Зекцера в стилі неоренесансу і класицизму. Сам готель був заснований в 1958 році.

Фото: Віталій Селик

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button